Jóga

Mielőtt neki kezdesz jógázni, először is meg kell állni, gondolkodni, meditálni, rátalálni saját önmagadra a külső-belső egyensúlyodra. Saját léted fő céljából, ami most ez esetben saját önmagad gyógyítása a kellemetlen pánirohamok kikerülésére. Miután megállapítottad, hogy fontos az egészségi állapotod és az az életcélod, hogy minél előbb kikerülj a szorongás, depresszió tünetegyütteséből, térj át a gyakorlati oldalra és kezd el tökéletesíteni. Fontos tudni, hogy a jóga folyamatos gyakorlást igényel az élet minden pillanatában, hogy képes légy nyugodt maradni, kikerülve a rád nehezedő stressz helyzeteket. Minél többször végzed a gyakorlatokat, annál inkább képes leszel megérteni és irányítani a különféle nehéz helyzeteket.

A cél hogy meg nyugtasd magad!

Kezd először a Pránájáma jógával, ami a légzés szabályozására összpontosít. Lassú, nyugodt, ritmikus légzésre tanít, így segítve, hogy a test és lélek kellően nyugodt legyen.

Irányítsad a légzésedet!

Tanulj meg helyesen lélegezni!

A megfelelő légzés technika elsajátítása lényegesen csökkenti a pánikrohamok kialakulását, és nyugodt stressz mentes életet biztosít. Nagyon sok oktató anyag található, amelyből megtanulható, elsajátítható a megfelelő, helyes légzés.

A légzést is gyakorolni kell!

Az úgynevezett váltott légzés (ami váltott orrnyílásokon végzett légzés) során egy nyugodt, kiegyensúlyozott lelkiállapot érhető el. Lassú, könnyed légzés során máris lazultabbnak érzed majd magad és sokkal könnyebb lesz a rád nehezedő mindennapi stressz elviselése. A váltakozó légzés segítségével tisztulhatnak meg a pszichés szervek is. A stressz és feszültség szinte mindenki számára ismert állapot, mindenkit érinthet. A mai világból nem tudjuk eltüntetni a stresszt, de megtanulható kezelni.

 A jógának hatékonysága ismert, miszerint talán legnagyobb szerepe a feszültség oldásban van.

A jógának számos jótékony hatását tapasztalhatod meg a stresszhelyzetek oldásában, a légzés és gyakorlatok végzése során. Stresszhelyzetben az agy nem működik megfelelően, a légzés gyors és rövid lesz, ami eltér a normális helyzettől. Oxigén hiány lép fel, az izmok megfeszülnek, ingerlékenység, szorongás lép fel. Ezek a feszült helyzetek pedig pánikot váltanak ki. Különböző légzőgyakorlat és mozgásformák léteznek, amik segítenek a betegség, rohamok leküzdésében.

Az elfojtott érzelmek is okozhatnak stresszt! Ezért ne felejts időnként relaxálni!

A tökéletes relaxáció eléréséhez jógázz, és lassan, ritmikusan lélegezz!

Hamarosan tapasztalni fogod, az agy nyugodt és pihent lesz, megszűnnek a kellemetlen érzések.

Ennek egyik legjobb módja a Hatha jóga, mint stressz oldó gyakorlat. Magába foglalja a jóga testhelyzeteket, a légzés szabályozását, a meditációt, az energiák irányítását, segít a belső megtisztulásban.